Huisregels gastouder Calle 2022

 

 

Regel 1 is dat iedereen tevreden moet zijn, mocht dit niet het geval zijn, de gastouder staat altijd open om een gesprek aan te gaan en alles is bespreekbaar!

 

Open maandag t/m vrijdag , tijden in overleg, op woensdag ben ik in de even weken gesloten!

Op alle officiële feestdagen vindt er geen opvang plaats.

Uren worden afgenomen in kwartieren, dit betekent bv dat als u uw kind om 17.05 ophaalt tot 17.00 berekend wordt, later dan 17.05 wordt 17.15, na 17.20 wordt dan 17.30 enz.

Het tarief: € 6,10 per uur per kind (2022)

In de avonduren (vanaf 18:00) geldt een ander tarief: € 8,10 per uur per kind.

Tarieven zijn incl. voeding (muv. flesvoeding en luiers)

 

Als u wilt dat uw kindje ook 'warm eet', dit geldt voor kindjes tot 1 jaar, dan geef ik een potje.

Uiteraard kunt u zelf 'vers' meegeven, dan graag zo dat het direct gegeten kan worden.

Fruit (appel, peer, banaan) en brood is altijd vers in huis en er zijn genoeg (gezonde) tussendoortjes.

 

De ouder(s)/verzorger(s) dienen alle meegenomen voeding incl. de fles te voorzien van naamstickers om verwarring te voorkomen, dit kan bv op: www.goedgemerkt.nl

Elk kind heeft een eigen bakje, hierin ligt in ieder geval: reservekleding, luiers, eventueel knuffel en speen en indien nog nodig fles + voeding (allemaal door de ouder(s)/verzorger(s) zelf mee te nemen).

 

Praktische afspraken zoals slaap- en eet ritme vinden plaats in overleg.

Er zal elke dag een mondelinge overdracht plaatsvinden, bij kindjes tot 1 jaar vindt er ook een schriftelijke overdracht plaats, indien gewenst kan dit aangepast worden tot een latere leeftijd.

Trek uw kind(eren) makkelijke kleding aan, wat ook vies mag worden (buitenspelen, knutselen enz.).

Als uw kind kan lopen raad ik u aan om regenlaarsjes aan te schaffen, deze mogen (eventueel) bij de opvang blijven staan.

 

Tijdens vakantie van de gastouder en /of het kind worden er geen kosten in rekening gebracht door de gastouder.

Vakanties uiterlijk 6 weken van te voren doorgeven maar eerder wordt op prijs gesteld en vrije dagen z.s.m. 

Bij een afmelding (ziekte of vrij) vóór 19.00u voor de volgende dag, worden er geen kosten berekend, maar uiteraard hoe eerder hoe beter ik de planning voor iedereen kan doen.

Bij een afmelding (ziekte of vrij) op de dag zelf of de avond ervoor, na 19.00u, wordt de eerste ziekte/vrije dag doorberekend volgens het vaste uurtarief. Dit geldt voor de opvang uren die op die dag gepland staan.

Als op de dag zelf of de avond ervoor na 19.00u, de uren nog aangepast (lees: ingekort) worden, oftewel later brengen en/of vroeger opgehaald dan gepland staat, dan worden ook de geplande uren berekend! (bij langer uiteraard die uren)

Een "misschien" afmelding na 19.00u voor de volgende dag is geen afmelding!

Hier geldt, als het tot een definitieve afmelding komt op de dag zelf, worden de geplande uren berekend.

Het is aan de ouder(s)/verzorger(s) om de tijden duidelijk en op tijd door te geven, of aan te passen als het afwijkt van de afgesproken tijden!

 

Bij koorts vanaf 38,5 graden, wordt er altijd contact opgenomen met de ouder(s)/verzorger(s), in overleg wordt er gekeken wat het beste is voor het kind.

Als het kind hoofdluis heeft mag het pas komen als het hiervoor behandeld is, om verdere verspreiding met andere kinderen te voorkomen.

Bij  krentebaard wordt er gekeken naar de mate waarin het zich uit, als er een grote kans is op besmetting dient u uw kind niet naar de gastouder te brengen.

Bij waterpokken mag het kind naar de gastouder gebracht worden tenzij het hoge koorts heeft en echt ziek is.

Als de gastouder ziek is zal zij de ouder(s)/verzorger(s) hier direct over informeren, de gastouder biedt geen vervangende gastouder.

De ouder(s)/verzorger(s) zijn zelf verantwoordelijk voor opvang tijdens deze dagen.

 

Op elke laatste dag van de maand worden de opvanguren door de gastouder in het systeem ingevoerd, uitzondering is december, dan worden de uren op de 24e ingevoerd! 

De ouder(s)/verzorger(s) geven zo spoedig mogelijk akkoord hier op en zorgen dat de betaling binnen een week plaats vindt. 

 

De gastouder beschikt over de juiste zitjes voor auto en bakfiets.

 

Indien de ouder(s)/ verzorger(s) het kind aan het einde van de opvangdag niet kunnen ophalen en hij/zij wordt opgehaald door derden, worden hier vooraf duidelijke afspraken overgemaakt.

 

De gastouder heeft het recht om de regels/tarieven per nieuw kalenderjaar aan te passen.