Huisregels gastouder Calle 2024

 

 

Regel 1 is dat iedereen tevreden moet zijn, mocht dit niet het geval zijn, ik sta altijd open om een gesprek aan te gaan en alles is bespreekbaar!

 

Open maandag t/m vrijdag , tijden in overleg. Op woensdag ben ik in de even weken gesloten, vanaf 1 september 2024 elke woensdag gesloten.

Op alle officiële feestdagen vindt er geen opvang plaats.

Uren worden afgenomen in kwartieren, dit betekent bv dat als u uw kind om 17.05 ophaalt tot 17.00 berekend wordt, later dan 17.05 wordt 17.15, na 17.20 wordt dan 17.30 enz.

Het tarief: € 7,00 per uur per kind (2024)

In de avonduren (vanaf 18:00) geldt een ander tarief: € 9,00 per uur per kind.

Tarieven zijn incl. voeding (muv. flesvoeding en luiers)


Vrijdagavond voor 19.00 wijzigingen doorgeven voor de week erop (gaat niet om kwartiertjes) vooral om afmeldingen!

Als het niet op tijd wordt doorgegeven schrijf ik de uren die gepland staan.

Mocht het nodig zijn dat uw kind(eren) in de lopende week langer moeten blijven, in overleg is veel mogelijk.
Er mag in de lopende week natuurlijk nog wel afgemeld worden maar dan worden wel de geplande uren berekent.

Extra aanvraag in de lopende week uiteraard ook mogelijk, dan kijk ik of er plek is .

Aangezien het niet van te voren te voorspellen is of uw kind ziek wordt in de al lopende week bereken ik die uren als volgt: 1e ziektedag 100%, dagen erna 50%.

Een 'misschien' afmelding is geen afmelding.

Mocht er op mijn verzoek een verandering in de planning nodig zijn in de al lopende week, dan pas ik uiteraard de uren aan.

Tijdens vakantie van de gastouder en/of het kind worden er geen kosten in rekening gebracht door de gastouder, tenzij het te laat wordt doorgegeven. Zodra u weet wanneer uw kind(eren) niet naar de opvang gaan geef het alvast door! Dat geldt ook voor vrije dagen, hoe eerder hoe beter.

Hoe eerder ik het weet, hoe flexibeler ik kan zijn voor extra aanvragen, dat werkt uiteraard twee kanten op, ook voor uw extra aanvragen is het fijn dat andere ouders het ook z.s.m doorgeven!

Als u wilt dat uw kindje ook 'warm eet', dit geldt voor kindjes tot 1 jaar, dan geef ik een potje.

Uiteraard kunt u zelf 'vers' meegeven, dan graag zo dat het direct gegeten kan worden.

Fruit (appel, peer, banaan) en brood is altijd vers in huis en er zijn genoeg (gezonde) tussendoortjes.

 

De ouder(s)/verzorger(s) dienen alle meegenomen voeding incl. de fles te voorzien van naamstickers om verwarring te voorkomen, dit kan bv op: www.goedgemerkt.nl

Elk kind heeft een eigen bakje, hierin ligt in ieder geval: reservekleding, luiers, eventueel knuffel en speen en indien nog nodig fles + voeding (allemaal door de ouder(s)/verzorger(s) zelf mee te nemen).

 

Praktische afspraken zoals slaap- en eet ritme vinden plaats in overleg.

Er zal elke dag een mondelinge overdracht plaatsvinden, bij kindjes tot 1 jaar vindt er ook een schriftelijke overdracht plaats, indien gewenst kan dit aangepast worden tot een latere leeftijd.

Trek uw kind(eren) makkelijke kleding aan, wat ook vies mag worden (buitenspelen, knutselen enz.).

Als uw kind kan lopen raad ik u aan om regenlaarsjes aan te schaffen, deze mogen (eventueel) bij de opvang blijven staan.

 

Bij koorts vanaf 38,5 graden, wordt er altijd contact opgenomen met de ouder(s)/verzorger(s), in overleg wordt er gekeken wat het beste is voor het kind.

Als het kind hoofdluis heeft mag het pas komen als het hiervoor behandeld is, om verdere verspreiding met andere kinderen te voorkomen.

Bij  krentebaard wordt er gekeken naar de mate waarin het zich uit, als er een grote kans is op besmetting dient u uw kind niet naar de gastouder te brengen.

Bij waterpokken mag het kind naar de gastouder gebracht worden tenzij het hoge koorts heeft en echt ziek is.

Als de gastouder ziek is zal zij de ouder(s)/verzorger(s) hier direct over informeren, de gastouder biedt geen vervangende gastouder.

De ouder(s)/verzorger(s) zijn zelf verantwoordelijk voor opvang tijdens deze dagen.

 

Op elke laatste dag van de maand worden de opvanguren door de gastouder in het systeem ingevoerd, uitzondering is december, dan worden de uren op de 24e ingevoerd! 

De ouder(s)/verzorger(s) geven zo spoedig mogelijk akkoord hier op en zorgen dat de betaling binnen een week plaats vindt. 

 

Indien de ouder(s)/ verzorger(s) het kind aan het einde van de opvangdag niet kunnen ophalen en hij/zij wordt opgehaald door derden, worden hier vooraf duidelijke afspraken overgemaakt.

 

De gastouder heeft het recht om de regels/tarieven per nieuw kalenderjaar aan te passen.